top of page

Burgers, verenigingen en organisaties die rond luchtkwaliteit aan de slag willen gaan, kunnen dat op vele manieren. Dat kan gaan van een informatieavond over luchtkwaliteit en de effecten te organiseren, tot een interactieve wandeling over luchtkwaliteit of gewoonweg in groep of als individu je eigen luchtmeter bouwen. Hieronder vind je het eerste aanbod van Luchtpijp. Dat wordt de komende maanden verder uitgebreid. 

Bouw je eigen luchtmeter

Foto Luchtpijppakket.jpg

Hoe goed is de lucht in jouw straat of wijk? Meet het vanaf nu zelf met je eigen gebouwde fijn stof meter! Luchtpijp biedt pakketten tegen democratische prijzen aan om als individu of in groep en onder begeleiding je eigen luchtmeter te bouwen. Die pakketten bestaan uit een tiental onderdelen. Na het bouwen, hang je de meter op aan je dakgoot, verbind je een dun USB-kabeltje met een stroomcontact, connecteer je de sensor met de Wifi thuis en klaar is kees! Vanaf dan kan je op elk moment van de dag de kwaliteit van de lucht rondom jouw sensor controleren. Deze sensoren, gebaseerd op open source technologie van Luftdaten, meten fijn stof PM10 en PM2.5. 

We voegen je meter ook toe op een kaartje van luftdaten alwaar je alle meetpunten in heel Europa kan zien.

Een individuele meter kopen? Een pakket kost 45 euro in 2020. Contacteer ons via info@luchtpijp.be om de voorradigheid en de locaties waar pakketten beschikbaar zijn te kennen.

bottom of page